sunnuntai 5. toukokuuta 2019

The Beginning

Hei vaan kaikki jotka sattuvat tämän lukemaan,

mie olen Anna, 3. vuoden sairaanhoitajaopiskelija Kajaanin ammattikorkeakoulusta. Istun tällä hetkellä Helsinki-Vantaan lentokentällä ja odottelen pääsyä koneeseen. Edessä on parin tunnin lento ensin Amsterdamiin ja sieltä Aberdeeniin, Skotlantiin, jossa sitten vietänkin seuraavat kolme kuukautta syventävän harjoittelun merkeissä. Harjoittelupaikkani tulee olemaan ICU (intensive care unit) eli teho-osasto, joten mielenkiintoista opittavaa tulee varmasti eteen roppakaupalla.

En ole aikaisemmin käynyt yksin ulkomailla tai ollut vaihdossa, joten edessä on aika lailla uusi kokemus. Olen kuitenkin matkustellut muuten melko paljon ja osaan hyvin englantia, joten hermoiluun ei varsinaisesti syytä ole. Myös kaikki käytännön asiat ovat aika lailla selviä, joten uskon että siirtyminen uuteen väliaikaiseen kotimaahan menee sujuvasti. Olen jo vuosikausia haaveillut Skotlantiin matkustamisesta, joten olen aika innoissani lähdössä katsomaan maata lähemmin ja toivon mukaan myös oppimaan paikallista puhetapaa.

Miten sitten päädyin lähtemään vaihtoon? Itse asiassa aika sattumalta. Eräässä aikaisemmassa harjoittelupaikassani tuli työkaverini kanssa puhetta vaihto-opiskelusta, ja aloin ihan tosissani miettiä, miksen nyt viimeisen tilaisuuden tullen lähtisikin vaihtoon. Aikaisemmin olen ajatellut, että vaihto on liian sosiaalista kaltaiselleni introvertille, mutta asiaa tarkemmin tutkaillessa huomasin, että se tulisi itse asiassa muistuttamaan monilta osin Suomen harjoittelujaksojani. Joten tässäpä sitä siis ollaan!

Kone lähtee kohta, joten ei muuta kun lähdetään katsomaan, mitä kaikkea tulee vastaan tässä seikkailussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti